Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. BEÁLLÍTÁS

AKCIÓS TERMÉKEK

Ár: 112 000 Ft
Készleten
Szokásos ár: 122 000 Ft
Ár: 61 000 Ft
Készleten
Szokásos ár: 93 000 Ft
Ár: 63 000 Ft
Készleten

Legnépszerűbbek

Ár: 46 000 Ft
Készleten
Ár: 119 000 Ft
Készleten
Szokásos ár: 55 000 Ft
Ár: 52 000 Ft
Készleten

» A biokandalló Előnye-Hátránya
A biokandalló előnye és hátránya


Főleg a régebbi épületekben a kémény rekonstrukciója olyan nehézkes és költséges, hogy a lakástulajdonosnak nem éri meg. Ez általában a kandallóban lobogó lángról való álom végét jelentette. Ma már biokandallóval könnyedén kiküszöbölhető a nagy költségekkel járó tervrajzmódosítás, átépítés. Különösen előnyös régi épületekben, panel illetve társas házaknál, ahol nehezen kivitelezhető egy új kémény építése. A biokandallók építészetileg nem korlátoznak. Sokoldalúságuk és kivételes kialakításuk miatt olyan térségekben is népszerűek, mint pl. szállodák, éttermek, kávézók vagy irodák, bárhol elhelyezhető a biztonsági előírások betartásával.

A nyitott kandalló szépsége és otthonossága (élő, valódi tűz közvetlenül a szobában) eddig a kéményhez való csatlakozással, a fa fáradságos tárolásával, a szükséges hamu eltávolításával, a belső porosodás fokozódásával és a kéményrészek rendszeres tisztításával társult.

Biokandallónál nincs szükség kéményre, szénre, fára. Nincs por, korom, füst, kellemetlen szag a használat közben, nincs szükség a kémény takarítására. Látványos, családias és nyugalmas hangulatot csempész a rohanó nap után. (élő, igazi tűz) Nincs káros kibocsátása. Nem kell félni attól, hogy a kipattanó szikra esetlegesen károkat okoz a lakásban, bútorokban.

A tüzelőanyag 96 %-os tanúsítvánnyal rendelkező bio-alkohol, amely gyártásának az alapanyaga magas cukor tartalmú növény (pld. cukorrépa, cukornád) vagy olyan anyagot tartalmazó növény, melyet kémiai-biológia reakciók sorozatával cukorrá lehet alakítani. Ilyen pld. a keményítőt tartalmazó növény, mint a kukorica, búza, burgonya vagy a cellulózát tartalmazó növény, mint a fa, fűfélék és a szalma Az égés során csak annyi széndioxid termelődik, ami a gáztűzhely két rózsájának felel meg.

Kizárólag csakis olyan bioalkoholt szabad a biokandallóban égetni, amelyet kifejezetten biokandallóhoz gyártanak. Kerülje az oldószereket, az ipari spirituszt és az egyéb alkoholos vegyületeket. Tilos a benzinkúton kapható E85-ös keveréket égetni a biokandallóban! Robbanásveszélyes! Az E-85 keverék már 15% benzint is tartalmaz, ami begyújtáskor berobbanhat! Kerámia gyapot béléssel rendelkező tartályokban soha ne használjon gél állagú bioalkoholt, csak normál, folyékony állagút!

Egy liter bioalkohol az égő típusától és beállításától függően 3-8 órán keresztül ég. A biokandallók teljesítménye 1 kW-tól 4 kW-ig terjed, ami elegendő ahhoz, hogy kiegészítő fűtésként szolgáljon egy szoba, helység esetén.

Előnyök dióhéjban:

- nincs lakás ill. helység átépítési költség
- nincs szükség különös építési előkészítésre
- gyors felszerelés bármely helységben (biztonsági előírásoknak megfelelően)
- sokoldalúság - függesztett, álló, süllyesztett, kicsi, közepes, nagy, modern kialakítás
- lehetőség áthelyezésre
- tiszta, szagtalan láng, füst és hamumentes
- lakóegységekben is használható
- nagyobb biztonság, mivel a tűzből nem pattannak ki szikrák
- minimális karbantartás
- azonnali lánggyulladás  
- azonnali láng kioltás
- a szép, sárgán égő lángok nyugtató hatással rendelkeznek

A biokandalló hátránya:

A biokandalló alacsonyabb hőteljesítményt biztosít, mivel elsősorban látványelemként szolgál, fűtőértéke inkább hozzáadott értéket képvisel.

Nem lehetséges a biokandalló folyamatos működése, a tüzelőanyag újra töltéséhez szükség van legalább 5-10 perc lehűlésre. A bioalkohol-gőzök könnyen gyúlékonyak, ezért forró, felhevült állapotban az égő újra töltése során a bioalkohol begyulladhat, kárt okozva Önben és környezetében.

A biokandalló begyújtását oldalról kell elvégezni, nem pedig felülről, közvetlenül az égő fölött az égési sérülések elkerülése miatt!

A biokandalló csak az adott helység kiegészítő (ráfűtés) fűtéseként használható, ami kb. plusz 3–5 Celsius fokot jelent abban a térségben.

Használat előtt érdemes szellőztetni, mivel az égéshez oxigén szükséges.

A biokandalló és az égő (kintről) rendszeres tisztítása szükséges, hogy eltávolítjuk a levegőből rá szálló mikro kontaminációt. A tisztítás langyos, meleg vízben át áztatott rongy, esetleg szivacs át törlésével ajánlatos, hogy ne karcoljuk meg a kandalló és az égő felületét. 

Az égő tartályában lévő fehér kerámia gyapot eltávolítása csakis különleges esetekben ajánlatos, mint pld. a kerámia gyapot cserélésekor, vagy az időnkénti (nem gyakran) égő belső tisztításakor a denaturált és a lerakódott anyagoktól.

A fatüzelésű kandallóval összehasonlítva a biokandallóból hiányzik a pattogó fa hangulata.

Hátrányok dióhéjban:

- kis hőteljesítmény – nem használható egyedüli hőforrásként
- nem lehetséges a folyamatos működés, pl. egész nap
- sajátos tüzelőanyag vásárlása szükséges a működéshez
- rendszeres szellőztetés szükséges (oxigén)
- hiányzik a pattogó fa hangulata

ZjE4N